Abrikozentaart
ingrediënten
- 380 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 250 gr boter
- 220 gram basterdsuiker
- 4 eieren
- 800 gr abrikozen, gehalveerd en pitten verwijderd
- 1-2 handenvol geschaafde amandelen
- poedersuiker
Bereiding
- Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen, de boter en eieren moeten minstens een paar uur voor het bakken uit de koelkast gehaald worden.
- Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5, vet een 23 cm springvorm of taartvorm in en bestrooi lichtjes met bloem.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Klop de boter samen met de suiker gedurende een paar minuten tot het een romig geheel is.
- Voeg de eieren een voor een toe, er voor zorgend dat het vorige ei volledig is opgenomen voor het toevoegen van het volgende.
- Spatel het bloemmengsel door het botermengsel. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de voorbereide taartvorm en tot 1 tot 2 cm van de bovenkant van de zijkanten.
- Beleg de bodem met de abrikooshelften (huidzijde naar beneden).
- Bak gedurende ongeveer 1 uur op 190 C.
- Bestrooi met amandelschaafsel na de eerste 45 minuten baktijd.
- Laat de taart afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor serveren.