Andijvie ovenschotel
ingrediënten
- 250 g andijvie, gesneden
- 250 g rundergehakt, gekruid
- 4 aardappelen
- 250 g spekjes
- 250 ml sojaroom
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eieren
- 150 g kaas (parmezaan of belegen)
Bereiding
- Kook de aardappelen in de schil tot ze bijna gaar zijn. Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 0,5 cm dik
- Verhit een koekenpan en bak de spekjes.
- Bak daarna het gehakt.
- Stoof de andijvie met een deksel op de pan tot hij gaar is
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Roer de sojaroom met de eieren los en roer de kaas erdoor, eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat.
- Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het mengsel erdoor.
- Meng er het gehakt onder
- Schep dit in een ingevette ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes.
- Strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 20 minuten in de oven of tot het eimengsel gestold is.