Asperge-crème-soep met croûtons
ingrediënten
- 500 g asperges
- 1 ui
- 1,5 el bloem
- 2 el olijfolie
- verse peterselie
- 100 ml (soja)room
- peper
- croutons
Bereiding
- Schil de asperges en verwijder de harde kontjes, snij de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm. Laat zeker de kopjes heel.
- Kook de asperges in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn.
- Haal de asperges eruit en behoudt het kookvocht, gebruik dit als basis voor de soep.
- Smoor de in kleine stukjes gehakte ui in de olijfolie en voeg de bloem onder voortdurend roeren toe.
- Voeg steeds kleine beetjes kookwater toe en roer de bloem weer glad.
- Voeg dan het resterende kookwater toe (vul dit eventueel aan met water tot +/- 1,5 liter) en laat dit circa 15 minuten pruttelen.
- Voeg op het laatst de sojaroom toe en zet het vuur uit.
- Voeg de stukjes asperge toe en naar smaak nog eventueel wat peper toe.
- Serveer de soep met zelfgemaakte croutons en verse peterselie.