Asperge-krabsoep
ingrediënten
- 500 g witte asperges, geschild
- 1 el olie
- 1 teentje knoflook
- 3 sjalotjes, in ringen
- 1 l kippenbouillon
- 1 à 2 el vissaus (nam pla)
- 2 eieren
- zout & peper
- 250 g krabsticks
- 4 el fijngesneden peterselie
- 4 pijpuitjes, in ringen
Bereiding
- Kook de asperges gaar in 7 à 10 minuten, laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukjes.
- Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 à 5 minuten op een zacht vuur.
- Voeg de bouillon, circa 5 dl aspergekookvocht en vissaus toe en breng alles aan de kook.
- Laat de soep 2 - 3 minuten doorkoken.
- Klop de eieren los met enkele lepels hete soep en schenk dit eimengsel bij de soep,zorg ervoor dat je pot niet op het vuur staat.
- Laat de soep binden op een laag vuur, maar laat hem zeker niet meer koken.
- Breng op smaak met zout en peper en roer de krab, asperges, peterselie en pijp ajuin erdoor.
- Verwarm de soep voorzichtig.