Aubergine rolletjes met kruidenkaas en tomatensaus
ingrediënten
- 3 aubergines
- olijfolie
- 200 gr kruidenkaas
- 2 el pesto
- 1 ui
- 1 blik ± 400 gr tomatenstukjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl suiker
- 3 el gesnipperde basilicum
- zout en versgemalen peper
Bereiding
- Was de aubergines en snijd de kroontjes eraf en snijd in de lengte in plakken van ca 1 cm.
- Bestrooi een beide kanten met wat zout en laat 10 minuten staan. Dep droog met keukenpapier en bestrijk beide kanten met een weinig olijfolie. Rooster onder de hete grill in ± 3 minuten per kant goudbruin. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Snijd de kaas in ± 12 staafjes die iets langer zijn dan de breedte van de aubergine plakjes.
- Bestrijk de plakken aan 1 kant met pesto leg de kaas erop en rol op. Steek vast met prikkers.
- Pel en snipper,voor de saus, de ui . Verhit een scheut olie en bak de ui in 3 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en roer de tomatenpuree erdoor. Laat de saus zonder deksel ± 30 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en suiker en laat afkoelen.
- Schenk de saus in een lage schaal en leg de rolletjes erin.
- Strooi de basilicum erover.