Aziatische visschotel met bataat
ingrediënten
- 200 g bataat
- 2 uien
- 200 g koolvis
- ½ à 1 tl komijnzaad
- vers gemalen korianderzaad
- ½ tl kurkuma
- zout en peper
- milde olijfolie
- rijst
Bereiding
- Was de zoete aardappel of schil ze en snij ze in plakjes.
- Verwijder de buitenkant van de ajuin, snij ze overlangs in partjes.
- Rooster het komijn- en korianderzaad in een pan met dikke bodem tot ze lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken.
- Voeg wat olie toe, daarna de uien en fruit tot ze glazig zijn. Voeg de kurkuma toe en laat even meebakken.
- Doe daarna de zoete aardappel erbij en laat 5 minuten mee bakken. Voeg een scheutje water toe en laat stoven tot de bataat zacht is.
- Snij de vis in stukjes en laat ze de laatste 5 minuten meestoven.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met wat gekookte rijst
door Odin