bergamot marmelade
ingrediënten
- 450 g vruchtvlees en schil van Bergamot citroenen (pitjes verwijderen) (+/- 4 stuks)
- 400 g fijne suiker
- 650 ml water
- snuifje zout
- 1 koffielepel limoncello
Bereiding
- Was de bergamot citroenen grondig en droog ze af. Vervolgens verwijdert u de achterkantjes. Snij de citroenen in vier delen en verwijder de pitjes. Snij elk deel in zeer fijne schijfjes.
- Doe deze schijfjes in een ruime kookpot en zet ze onder water. Breng vervolgens gedurende 5 minuten afgedekt aan de kook en giet de bergamot citroenen vervolgens door een vergiet.
- Doe de schillen en het vruchtvlees terug in de kookpot, voeg vers water, de suiker en het zout toe.
- Laat dit alles gedurende 30 à 40 minuten koken en roer regelmatig om.
- Na deze kookbeurt test u de stolling. Is de marmelade klaar, dan mag u een koffielepel limoncello toevoegen. Giet de marmelade in propere potjes, sluit ze af en laat omgekeerd afkoelen.
door Madam confituur