Bieten-champignoncurry
ingrediënten
- 3 el plantaardige olie
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl geel of bruin mosterdzaad
- 175 g middelgrote champignons, gehalveerd
- 400 g rauwe rode bieten, geschild en in blokjes van 2 cm
- 3 tl geschilde verse gember, tot pulp geraspt
- 2 grote knoflooktenen, gepeld en geperst
- 1 verse groene peper, zeer fijn gehakt
- 2,5 dl gezeefde tomaten
- 1 volle tl zout
Bereiding
- Verhit de olie in een niet te grote pan op een middelhoge warmtebron.
- Doe het komijn- en mosterdzaad erin.
- Voeg, zodra het mosterdzaad begint te springen, de paddenstoelen toe.
- Roer de paddenstoelen even door, voeg dan de rode bieten toe.
- Bak al roerend 2 minuten.
- Voeg dan de gember, knoflook en het pepertje toe.
- Bak al roerend, nog altijd bij middelhoge temperatuur, nog eens 2 minuten.
- Schenk de gezeefde tomaten en 2,5 dl water erbij.
- Voeg het zout toe.
- Roer door, breng dan aan de kook.
- Draai de warmtebron laag en laat met het deksel op de pan 40 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de bieten gaar zijn.
uit "Madhur Jaffrey's Vegetarische Recepten" door Madhur Jaffrey