Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas
ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 300 g quorn blokjes
- 1 rode paprika
- 180 g harde geitenkaas
- 3 petit-suisse kaasjes
- 6 el gemalen parmezaan
- 4 el bloem
- 6 dl melk
- 2 el paneermeel
- 2 teentjes knoflook
- 4 el boter
- 4 el olijfolie
- 1/4 tl pili-pili
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
Bereiding
- Verhit 2 el olijfolie in een hoge braadpan en laat de quorn 2 minuten bakken. Kruid met paprikapoeder.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij de quorn. Laat al roerend 5 minuten bakken.
- Doe alles in een ovenschotel.
- Smelt de boter in dezelfde pan. Voeg de kleingesneden paprikablokjes en de gesnipperde lookteentjes toe. Kruid met pili-pili.
- Doe er de bloem bij en laat nog even bakken. Giet er beetje bij beetje de melk bij, terwijl u blijft roeren. Voeg de petit-suisse kaasjes en de geitenkaas toe. Breng al roerend tot net onder het kookpunt en laat nog 2 minuten verder stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
- Giet de saus in de ovenschotel.
- Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de saus.
- Besprenkel met 2 el olijfolie.
- Schuif 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C. Indien nodig kunt u nog wat laten kleuren onder de grill.
- Dien op met aardappelen of stokbrood en een fris slaatje.
door smulweb