Boerenstamppot
ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1/2 savooi
- 2 uien
- 200 g seitan (of vlees)
- scheut melk
- 1 el olijfolie
- snuifje tijm
- muskaatnoot
- peper & zout
Bereiding
- Schrob de aardappelen schoon. Kook ze in 20 minuten gaar in de schil.
- Snij de kool in reepjes,stoom ze beetgaar.
- Snipper de uien, verhit de olijfolie en fruit de ui. Voeg een snuifje tijm bij de ui.
- Pel de gare aardappelen.
- Meng de gare groenten met de aardappelen. Voeg de melk toe. Pureer het geheel. Schep de uien door de puree.
- Breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout. Hou de puree warm.
- Snij de seitan (of het vlees) in dobbelsteentjes.
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Bak de seitan op een vrij hoog vuur tot de stukjes een krokant korstje hebben.
- Bestrooi eventueel met wat peper.
- Meng de stukjes seitan door de stamppot.
door Velt