Bramblewood Blackberry Pie
ingrediënten
- 2 ¼ kopje bakmeel
- 1 tl zout
- 1/2 kopje olie
- 3 eetlepels koud water
- 2/3 kopje witte suiker
- ½ tl gemalen kaneel
- 3 kopjes verse braambessen
Bereiding
- Verwarm de oven op 220°.
- Mix twee kopjes meel en het zout in een kom.
- Giet in het midden de olie en het water erin en roer.
- Verdeel de deeg in twee ongelijke ballen, ¾ voor de eerste en ¼ voor de andere.
- Plaats een blad boterpapier op de grote deegbal en rol het uit, het deeg kan kruimelig worden, maar het boterpapier houdt het samen.
- Leg de lap deeg in een taartvorm
- Rol de kleine deegbal op dezelfde wijze uit en hou opzij.
- Mix de suiker, ¼ kopje deeg en de kaneel samen in een kleine kom.
- Doe de braambessen in een grote kom en besprenkel met de suiker mix.
- Roer voorzichtig.
- Verdeel het vulsel in de taartvorm.
- Dek af met de andere deeglap.
- Prik gaatjes om stoom door te laten tijdens het bakken.
- Snij de overbodige deegresten aan de rand weg.
- Bestrijk met een los geklopt ei voor een mooie korst.
- Bak in 30 à 45 minuten, totdat de deeg lichtjes bruin is.
door Allrecipes