Cannelloni met paksoi en walnoten
ingrediënten
- 12 gedroogde cannelloni buisjes
- scheutje olijfolie
- boter, om in te vetten
- 50 g walnoten, gehakt
Saus
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 3 dl melk
- 50 g geraspte fontina kaas
Vulling
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gehakt
- 1 teentje look, geperst
- 1 paksoi, fijngesneden
- 200 g gehakte tomaten
- 1 tl gedroogde oregano
- 3 el gehakte basilicum
- 225 g ricotta
- 75 g broodkruim
- 50 g walnoten
- mespunt nootmuskaat
- zout & gemalen peper
Bereiding
- Verhit voor de vulling de olijfolie in een grote braadpan en fruit ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg paksoi, tomaat en oregano toe.
- Laat alles ongeveer 5 minuten koken en roer regelmatig tot alle vocht verdampt is.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Doe het groentemengsel in een keukenmachine en voeg basilicum, ricotta, broodkruim, walnoten en nootmuskaat toe.
- Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Smelt de boter voor de saus in een steelpan.
- Roer de bloem erdoor en laat kort bakken. Roer langzaam de melk erdoor en verhit tot de saus kookt en gebonden is.
- Roer de fontina erdoor.
- Verwarm de oven voor op 190° C.
- Bestrijk de binnenkant van een platte ovenschaal met boter.
- Vul de cannelloni buisjes met behulp van een theelepel en leg ze in de schaal.
- Giet de kaassaus er gelijkmatig over.
- Bestrooi het gerecht met walnoten en bak het in circa 30 minuten goudbruin.