Champignon- preisoep met Leffe Blond
ingrediënten
- 250 gram champignons
- 250 gram wit van de prei
- twee eetlepels roomboter
- twee eetlepels zonnebloemolie
- 0,8 l kippenbouillon
- 1 dl slagroom
- 1,5 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl)
- twee eetlepels fijngesneden bladselderij
- peper uit de molen en zout naar smaak
Bereiding
- De champignons schoon borstelen en in plakjes snijden.
- Het wit van de prei in dunne ringetjes snijden, goed wassen en laten uitlekken.
- Een mengsel van twee eetlepels boter en olie verhitten in een soeppan.
- Doe hierin de fijngesneden champignons en ringetjes prei.
- Bak deze zo kort mogelijk om en om, tot de prei wat glazig is geworden.
- Hittebron verlagen en de bouillon eraan toevoegen. Vijftien minuten laten pruttelen. Vervolgens het bier erbij doen. Nog vijf à tien minuten verwarmen.
- Tenslotte de slagroom erdoor roeren en fijngesneden bladselderij erbij doen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- In voorverwarmde soepborden of soepkommen serveren.
- Geef hierbij stokbrood of ciabatta brood.
door Biercuisine