chop choi
ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 preien
- 1 wortel
- 300 g savooikool
- 100 g taugé
- 3 el olijfolie
- 0,5 tl gemberpoeder
- 1 el sojasaus
- 2 dl groentebouillon
- zout & peper
- 1 el maïzena
Bereiding
- Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
- Maak de preien schoon, snijd ze in ringen, was deze en laat ze uitlekken.
- Maak de wortel schoon en snijd deze in dunne plakjes.
- Maak de savooikool schoon, snijd hem in dunne reepjes, was deze en laat ze uitlekken.
- Was de taugé en laat deze uitlekken.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook eventjes.
- Voeg dan de wortel, kool, prei en gemberpoeder toe en bak deze 5 minuten mee.
- Voeg dan de bouillon, sojasaus, peper en zout toe.
- Breng dit aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
- Roer de maïzena met een beetje water tot een papje.
- Roer dit door het groentemengsel.
- Schep dan de taugé erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten koken.
- Lekker met rijst.