Citroentaart
ingrediënten
- 60 gr boter
- 185 gr basterdsuiker
- 3 eieren, dooier en eiwit gescheiden
- zeste van 1 citroen
- 40 gr zelfrijzend bakmeel
- 60 ml citroensap
- 185 ml melk
- poedersuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Bestrijk een ovenschaal met een inhoud van 2 l met gesmolten boter
- Klop boter, suiker, eigeel en citroenschil luchtig en romig.
- Voeg de gezeefde bloem toe en roer totdat het gemengd is.
- Voeg de melk en het citroensap toe.
- Klop het eiwit in een droge kom stijf.
- Schep het eiwit heel luchtig met een metalen lepel door het beslag totdat het gemengd is.
- Schep het mengsel in de ovenschaal.
- Bak de taart 35 minuten of goudbruin.
- Bestrooi hem met poedersuiker.