Bereiding
- Zet de oven aan om voor te verwarmen tot 200 graden.
- Vet een dichte taartvorm (geen springvorm) van ca. 28 cm diameter in.
- Was en schil de loquats, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes.
- Meng het rijstmeel, bastaardsuiker, hazelnootpoeder, zout, vanille, kaneel en kruidnagel in een kom.
- Voeg de eieren één voor één toe aan het mengsel en mix tot een mooie gladde massa.
- Voeg al roerend de melk, room en amandelolie toe.
- Voeg op het laatst de stukjes loquats toe.
- Giet het mengsel in de ingevette taartvorm en zet het in de oven.
- Laat in 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar worden. De oventijd kan per oven verschillen en kan oplopen tot circa 1 uur. Hij is gaar als hij goudbruin is en als een mes of breinaald, dat er midden in wordt gestoken, er schoon uitkomt. Bak zo nodig wat langer.
- Haal de clafoutis uit de oven en laat afkoelen.
- De clafoutis kan lauwwarm of koud worden geserveerd met een beetje poedersuiker ter decoratie.
Door Oranges et Clementines