Eendenborst met kruisbessen en een aardappeltaartje
ingrediënten
- 3 eendenborsten
- 250 g kruisbessen
- 1 dl gevogelte bouillon
- 1 dl porto
- 20 g boter
Voor de aardappeltaartjes:
- 600 g geschilde en in schijfjes gesneden aardappelen
- 1 tl verse tijm
- 4 el olijfolie
- zout & peper
Bereiding
- Kerf de vetlaag van de eendeendenborsten kruiselings in.
- Bak op zacht vuur langs de vet zijde gedurende 10 minuten.
- Draai het vlees om en laat nog 5 minuten verder bakken.
- Houd het vlees warm onder een vel aluminiumfolie.
- Bak de helft van de kruisbessen kort in het eendenvet en houd ze warm.
- Verwijder het overtollig vet uit de pan en deglaceert met de bouillon.
- Voeg er de helft van de kruisbessen bij en laat voor de helft inkoken.
- Voeg de Porto bij de saus en laat nog eventjes koken.
- Zeef de saus en bind met een klontje boter.
- Vermeng de schijfjes aardappel met de tijm en de olie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schik de aardappelen in kleine geoliede taartvormpjes en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
- Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel over verwarmde borden.
- Verdeel de kruisbessen en de saus.
- Geef nog een draai van de pepermolen over het vlees en de kruisbessen.
- Dien op met de aardappeltaartjes.