1 handje verse Italiaanse kruiden, zoals basilicum, peterselie, salie, oregano of 2 theelepels gedroogde kruiden
50 gram geraspte kaas
zout
peper
Bereiding
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
Pel de ui en knoflook en was de courgettes. Snij de ui en knoflook fijn. Snij de courgette in dunne reepjes. Bak de ui, courgette, en knoflook ongeveer 2 minuten in de olijfolie. Voeg de orzo toe en roer goed door. Bak ongeveer 2 minuten.
Maak de groentebouillon intussen klaar. Voeg net zoveel bouillon toe aan de orzo, zodat de orzo net onder water staat. Laat het geheel lekker pruttelen. Voeg steeds wat bouillon toe als deze is ingedroogd. In totaal moet de orzo ongeveer 8-10 minuten koken. Proef even of jouw orzo gaar is.
Hak intussen de verse kruiden fijn en voeg deze toe aan de orzo. Roer ook de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.