Fettucine met basilicum-honingkip en rucola
ingrediënten
- 500 g fettucine
- 2 kipfilets
- basilicum
- honing
- 1 grote ui
- balsamico azijn
- 125 ml slagroom
- peper & zout
- rucola
Bereiding
- Kook de fettucine in ruim water.
- Snij de kip in kleine blokjes en laat olie heet worden in de pan.
- Schroei de kip op hoog vuur dicht, zet het vuur daarna wat lager.
- Voeg basilicum toe tot de kip stukjes er groen gespikkeld uitzien.
- Voeg ook drie eetlepels honing toe en laat de kip verder bakken.
- Snipper de ui zeer fijn een voeg toe aan de kip.
- Laat het geheel nog even doorbakken totdat de ui glazig is.
- Blus af met een beetje balsamico azijn.
- Voeg slagroom naar smaak toe.
- Schep de fettucine in een grote ronde schaal en schep daarover het kip-sausmengsel.
- De dunne saus sijpelt nu tussen de fettucine door.
- Leg bovenop in het midden van de schotel twee volle handen rucola en dien op.
door Pastasite