Gamba's met mango dressing
ingrediënten
- 16 gepelde gamba's
- 1 limoen
- 1 rijpe mango
- 1 eetlepel verse koriander
- 75 g waterkers of veldsla
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels (chili) olie
- zout & peper
Bereiding
- Boen de limoen schoon en rasp 1 theelepel groene schil dun af.
- Pers de limoen uit.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit.
- Pureer de helft van de mango met het limoensap, de limoenrasp en ½ eetlepel koriander tot een gladde saus.
- Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers.
- Verdeel de waterkers en de plakken mango over 4 bordjes.
- Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de knoflookplakjes even heel zachtjes tot ze gaan geuren.
- Leg de gamba's in de pan en bak ze al omscheppend op hoog vuur 2-3 minuten tot ze mooi roze zijn en een beetje kleur hebben.
- Leg de gamba's op de waterkers en schep er een lepel mangodressing over.
- Garneer met de rest van de korianderblaadjes.
- Geef de rest van de dressing erbij.
- Serveer met stokbrood en knoflook boter.