Gebakken bloemkool met vis op Oosterse wijze
ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 of 2 uien
- 300 g visfilet (kabeljauw, koolvis,...)
- 3 el olijfolie
- knoflook
- (verse) gember
- zout & peper
- 1 tl kurkuma
- 2 tl koriander
- 1 tl komijn
- een snuifje chilipeper
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes
- Verhit de olijfolie in een wok of grote kom en bak de stukjes op een heet vuur onder voortdurend roeren tot er een bruin randje aan komt.
- Zet de gebakken bloemkool opzij en bestrooi met wat zout, peper, kurkuma, koriander, komijn en een weinig chilipeper.
- Fruit nu de ui goudgeel en voeg de geraspte gember en look toe.
- Voeg de visfilet toe en roerbak circa 5 minuten.
- Voeg de bloemkool en een scheutje water toe en laat nog 5 à 10 minuten stoven.
- Serveer met couscous.