Gebakken radijs met knoflook en hazelnoten
ingrediënten
- 2 bussels radijzen
- 2 teentjes knoflook
- 1 handvol hazelnoten
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Ontdoe de radijzen van hun loof en snij ze in de helft.
- Pel de look en snijd in dunne plakjes.
- Hak de hazelnoten in grove stukken.
- In een droge koekenpan toast eerst de hazelnoten tot ze goudbruin zijn en verwijder dan uit de pan.
- Giet een scheutje olijfolie in de pan en voeg er de radijzen aan toe, laat ze gedurende 3 à 5 minuten kleuren en roer af en toe.
- Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe, zorg ervoor dat deze glazig wordt maar geen kleur pakt.
- Het vuur mag nu uit, kruidt naar smaak met peper en zout en voeg er de gehakte hazelnoten bij.
- Serveer als warme salade of voeg het bij een risotto of pasta.
door Hannah Dequeker