Gebraden venkel met walnoten
ingrediënten
- 500 g venkel
- zout
- 3 eetlepels olie
- 2 tl venkelzaad
- versgemalen peper
- 1 el appeldiksap
- 40 g walnoten
Bereiding
- Halveer de venkelknollen en snij een stukje uit de harde stronken.
- Kook de venkel 5 minuten in water met zout.
- Giet ze dan af en vang 1/8 liter kookvocht op.
- Laat de venkel goed uitlekken.
- Verhit de olie in een grote koekenpan, bak de venkel hierin aan en voeg de venkelzaadjes toe.
- Vermeng het opgevangen kookvocht met zout, peper en appeldiksap, en schenk dit bij de venkel.
- Laat het drie minuten koken en rooster intussen in een droge koekenpan de walnoten.
- Verdeel de venkel en de appeldiksap saus over de borden en strooi de walnoten erover.
- Serveer met een stukje vis en tagliatelle of gebakken patatjes .