Gegratineerde andijvie met aardappel en rozemarijn
ingrediënten
- 100 g andijvie, grof gesneden
- 500 g aardappels, in dunne schijfjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 200 g uien, in halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl zeezout & peper
- 1 el rozemarijn
- 225 ml melk
- 25 ml room
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui.
- Voeg de andijvie en peper toe en bak nog 2-3 minuten.
- Haal de andijvie van het vuur.
- Doe de aardappelschijfjes in een kom en meng ze goed met de resterende olie, rozemarijn, knoflook en zout.
- Bekleed de bodem van een ovenschaal met de helft van de aardappels.
- Doe de andijvie erop en dan weer een laagje aardappels.
- Dek de schaal af en zet hem ongeveer 20 minuten in de oven.
- Haal daarna de schaal uit de oven, neem het folie eraf en schenk de sojamelk en -room erover.
- Bak alles nog zo'n 30 minuten totdat de aardappels mooi bruin worden.