Niet leveren in winkel
Uit
Gegratineerde knolselder
ingrediënten
- 1 kg knolselder
- 1 citroen
- 1.25 dl bouillon
- 1 el saffloer olie
- 2 voorjaar-uien
- 2 el bloem
- 1.25 dl melk
- 60 g geraspte kaas
- nootmuskaat
- 2 el Parmezaan
- 1 tl paprikapoeder
Bereiding
- Pers het sap van de citroen uit in een grote kom water.
- Schil de knolselder en snij de knollen in halve centimeter dikke plakken.
- Doe de plakken, om verkleuren te voorkomen, onmiddellijk in het citroenwater.
- Laat de plakken uitlekken en schik ze in een vuurvaste ovenschotel.
- Giet de bouillon over de selderij en dek de schotel af.
- Zet de bouillon op een matig hoog vuur en kook de selderij in 10 tot 12 minuten gaar.
- Verwarm de grill voor.
- Maak de saus door eerst de olie te verhitten in een steelpannetje op een matig hoog vuur.
- Fruit hierin de ui gedurende 2 minuten.
- Roer er de bloem bij, en bak tot ze geurig wordt en klop er dan de melk bij.
- Laat koken tot de saus dikker wordt.
- Roer er dan de kaas, nootmuskaat, zout en wat peper door.
- Giet de saus over de selderij, strooi er de Parmezaanse kaas en dan de paprikapoeder over.
- Zet de schotel onder de grill tot de bovenkant goudgeel is.
- Dien het gerecht in de schotel op.
door Smulweb