Gegrilde kabeljauw met warmoes en dijonnaise
ingrediënten
- 4 kabeljauwfilet
- 800 g aardappelen
- 2 bussels warmoes
- 2 el citroensap
- 2 el mosterd
- 3 eidooiers
- 2 el olijfolie
- 100 g boter, in klontjes, koud
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Snij de stengels van de warmoes in blokjes en snij de bladeren grof.
- Verhit olijfolie in een pan en roerbak de stengels van de warmoes 3 min. Voeg de bladeren toe en roerbak 1 min.
- Bestrijk de kabeljauwfilets met olijfolie en bak ze in een grillpan.
- Doe de eidooiers in een pannetje. Voeg 3 el water en het citroensap toe. Klop los en zet op een laag vuurtje. Blijf kloppen tot je een luchtige massa krijgt. Roer er de klontjes boter en de mosterd door.
- Kruid alles met peper en zout. Serveer de kabeljauwfilets met de gebakken warmoes, de aardappelen en werk af met de dijonaisesaus.
door 15 gram