Geitenkaasjes met appeltjes op een bedje veldsla
ingrediënten
- 1 schijfje geitenkaas buche van een dikke cm per persoon
- los geklopt ei
- bloem
- paneermeel
- honing
- 2 rode appeltjes per persoon
- veldsla
Dressing:
- sojasaus
- fruitazijn (bij voorkeur frambozen)
- een beetje kandijsuikersiroop
- sesamolie
- pijnboompitten
Bereiding
- Haal de schijfjes geitenkaas door de bloem, het los geklopte ei en het paneermeel.
- Schil de appels, snij ze in partjes.
- Meng de ingrediënten van de dressing (hoeveelheden naar smaak).
- Leg op elk bord al een bedje van schoongemaakte veldsla.
- Bak de appels, doe er een beetje honing bij voor het karameliseren, voeg er op het laatste wat pijnboompitjes aan toe.
- Gelijktijdig de schijfjes geitenkaas goud bakken langs beide kanten in warme maïsolie of andere neutrale olie.
- Leg de kaas op het bedje veldsla, de appels met pijnboompitjes rond het kaasje en giet hierover wat van de dressing.
door Suzy E.