Gekaramelliseerde zalm met zomersalade
ingrediënten
- 700 g zalmfilet
Voor de marinade
- 1 el fijne mosterd
- 1 el perenstroop
- 1 el balsamicocrème
- 1/8 tl fijn zeezout
- 2 mespunten cayennepeper
- blaadjes van 10 takjes tijm
Voor de zomersalade
- 500 g gemengde kerstomaten, gewassen
- 2 perziken, gewassen
- 4 lente-uien, schoongemaakt
- 1/2 komkommer, gewassen
- 1/2 bosje basilicum, alleen de blaadjes
- 1/2 bosje munt, alleen de blaadjes
- 1/2 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd
- 2 el pistachenoten
- olijfolie
- balsamicocrème
- fleur de sel
- zwarte peper van de molen
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de marinade.
- Schep over de zalm en laat minstens 1u afgedekt marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht).
- Neem de zalm uit de marinade, leg in een ovenschaal en laat 15 minuten garen in de hete oven met toevoeging van stoom.
- Maak intussen de salade. Halveer de tomaten en snijd grote exemplaren in vier. Verwijder de pit uit de perziken en snijd in partjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en de komkommer in blokjes. Scheur de kruiden en hak de chilipeper fijn. Hak de pistachenoten grof.
- Meng alles in een grote kom en werk af met royaal olijfolie, een beetje balsamico crème, een flinke snuf fleur de sel en wat zwarte peper van de molen.
- Serveer de gekaramelliseerde zalm met zomersalade.
door een lepeltje lekkers