Niet leveren in winkel
Uit
Gentse waterzooi
ingrediënten
- 1 kip
- 3 prei stengels
- 1 selder
- ½ knolselder
- 3 wortelen
- 1 ajuin
- 4 aardappelen
- 2 liter kippenbouillon
- 2 dl room
- 1 citroen
- 2 eierdooiers
Bereiding
- Boter smelten, groenten schoonmaken en in stukken doen, 4 à 5 minuten laten fruiten.
- Kip toevoegen.
- Peper en zout en bouillon toevoegen tot de kip volledig onder staat.
- 45 minuten op het vuur laten sudderen.
- De kip uitnemen, in stukken doen, vel en karkas verwijderen.
- Twee eierdooiers en room klutsen en voorzichtig bij de soep gieten.
- Citroensap toevoegen.
- De stukken kip terug in de soep doen.
- Zéér warm serveren met Frans brood en witte wijn.