Gepaneerde kalfslapjes met kappertjes, champignons en pasta
ingrediënten
- 600 g kalfslapjes
- 2 eieren
- 1 potje kappertjes (± 80 g)
- 25 cl witte wijn
- 25 cl kalfs fond
- 1 citroen
- bloem
- boter
- 250 g champignons
Bereiding
- Maak de champignons schoon en snij in schijfjes. Giet een scheut olijfolie in een pan, stoof de champignons onder deksel. Besprenkel met citroensap en kruid met zout en peper.
- Laat de kappertjes uitlekken.
- Bestrooi de kalfslapjes met peper en zout.
- Doe bloem in een soepbord en klop de 2 eieren los in een ander soepbord.
- Doe wat boter en olijfolie in een pan met antikleeflaag.
- Wentel een voor een de lapjes vlees eerst door de bloem en daarna door het los geklopte ei. Bak het vlees in de hete pan aan elke kant 2 minuten.
- Leg op een schotel en hou warm onder een deksel.
- Wanneer alle lapjes zijn gebakken, gaan de kappertjes, de wijn en de kalfsfond in de bakpan. Laat alles 8 minuten inkoken.
- Doe room bij de champignons en het stoofvocht en kook de vloeistof nog 5 minuten in. Kruid met peper en zout.
- Kook de pasta in gezouten kokend water en roer de pasta regelmatig los.
- Leg op een voorverwarmd bord 3 à 4 gepaneerde kalfslapjes. Schik de pasta ernaast en overgiet zowel de pasta als de lapjes met de saus. Voeg de champignons toe.
door Weekend Knack