Geroerbakte andijvie met sesam en gember
ingrediënten
- 1 el sesamzaad
- stukje gemberwortel (± 2 cm)
- 1 teentje knoflook
- 800 g andijvie
- 2 bosuitjes
- 1 el (sesam)olie
- zout
- 1 el sojasaus of ketjap
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de knoflook in smalle reepjes.
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
- Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met wat zout en de sojasaus en strooi het sesamzaad er over.