Niet leveren in winkel
Uit
Gestampte knolselderij
ingrediënten
- 1 knolselderij
- olijfolie
- 1 handvol verse tijm (alleen de blaadjes)
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
- 3 à 4 el water of bouillon
Bereiding
- Snij de knolselderij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
- Zet een braadpan met 3 flinke scheuten olijfolie op hoog vuur en doe daar de knolselderij, tijm en knoflook met een beetje peper en zout in.
- Roer goed door zodat overal een laagje olie op zit en laat 5 min op vrij hoog vuur bakken totdat het begint te kleuren.
- Zet het vuur laag en voeg water of bouillon toe, leg de deksel op de pan en laat 25 min pruttelen tot alles zacht is.
- Breng het voorzichtig op smaak met peper en zout en roer voorzichtig met een lepel om.
- Heerlijk als bijgerecht, smaakt goed bij alle soorten vlees.