Gestoofde sla, erwtjes en lente-uitjes
ingrediënten
- 4 slakroppen
- 250 g erwtjes
- 1 bussel lente-uitjes
- 1 citroen
- 30 g boter
- 2 el zonnebloemolie
- peper en zout
Bereiding
- Dompel de erwtjes in kokend water en giet ze af zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze schrikken in ijskoud water.
- Verwijder de buitenste bladeren van de slakroppen (bewaar ze om er soep mee te maken). Snijd de slaharten in 4 en bak ze rondom goudbruin op een vrij hoog vuur in een grote braadpan met de gesmolten boter. Breng ze op smaak en haal ze uit de pan.
- Kort de lente-uitjes een beetje in en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin in dezelfde pan en voeg zonnebloemolie toe. Voeg de uitgelekte erwtjes toe, breng op smaak, meng 1 minuut en haal van het vuur. Doe de slaharten terug in de braadpan.
- Besprenkel met citroensap en dien warm op als bijgerecht bij kip, gegrilde vis, …
door Sofie Dumont