Gestoofde zalm met komkommer en dille
ingrediënten
- 1 komkommer
- 250 gram zalmfilet
- 15 gram boter
- 1 deciliter room
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepels gesnipperde dille
- partjes citroen
Bereiding
- Was de komkommer, halveer hem overlangs en schraap met een lepel de zaadjes eruit.
- Snijd de helften in smalle boogjes van ongeveer 1/2 cm dik.
- Snijd de vis in stukjes van 3 à 4 cm.
- Smelt de boter in de pan en bak de komkommer gedurende 4 minuten zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de stukjes vis toe en schep die voorzichtig door de komkommer.
- Laat de vis, afgedekt, zachtjes in ongeveer 5 minuten gaar worden.
- Roer de room door het vismengsel en laat het geheel op een matig vuur door en door warm worden.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi de dille erover.
- Garneer het gerecht met partjes citroen.
door De virtuele keuken