Gevulde kool rolletjes met tomaten
ingrediënten
- 1 savooi
- 400 g gehakt
- 30 g geroosterde pijnboompitten
- 1 kopje gekookte rijst
- 30 g rozijnen
- 2 teentjes look
- 2 sjalotjes
- 1 kl komijn
- 2 el peterselie
- 1 ei
- zout & peper
- 4 tomaten
- 2 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
Bereiding
- Blancheert de kool 10 minuten in licht gezouten water en spoel het af met koud water.
- Maak de bladeren los en snijd de dikke nerven er uit.
- Hak de kleine blaadjes van het midden grof.
- Vermeng alle overige ingrediënten.
- Schik 2 el van deze vulling op een blad kool en plooi dicht zoals bij een burrito.
- Schik de rolletjes in een ovenschotel en verdeel er de laurier en takjes tijm over.
- Verdeel de gehakte kool op de rolletjes en verdeel de gepelde en ontpitte tomaten er nog over.
- Giet een glas water in de schotel en gaar 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.