Gevulde pompoen
ingrediënten
- 1 tak selderij, fijngehakt
- water
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el fijngehakte dille
- 100 g champignons in plakjes
- 350 ml groentebouillon
- 1 laurierblad
- 1 sneetje bruin brood verkruimeld
- 200 g cottage cheese
- 100 g rijst
- 100 g linzen
- 1 pompoen
Bereiding
- Week de linzen een uur in water.
- Spoel ze goed af en laat ze uitlekken.
- Doe de linzen met de rijst, de groentebouillon en het laurierblad in een pan en breng aan de kook.
- Doe het deksel op de pan en laat 30 tot 35 minuten zachtjes doorkoken tot alle water geabsorbeerd is.
- Verwijder het laurierblad.
- Prik tijdens het koken van de linzen in de pompoen een aantal gaten met een vork.
- Bak de pompoen 25 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven.
- Haal ze uit de oven, snij de bovenkant van de pompoen en haal de zaden eruit.
- Meng linzen, champignons, selderie, dille en cottage cheese en vul de pompoen daarmee.
- Meng broodkruim, Parmezaanse kaas en paprikapoeder en strooi dat over de pompoenen.
- Bak ze nog een keer 25 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven.
- Serveer met een frisse groene salade of gestoomde groene groente.
door Vegatopia