Gevulde tortilla's met spinazie en tomatensaus
ingrediënten
voor de tortilla's:
- 1/2 kg spinazie
- 1 ui
- knoflookteentje
- kruiden
- 2 tortilla's
voor de saus:
- 1 ui
- 1 of 2 tomaten
- ketchup en smaakmakers
- gedroogde verse basilicum
- gemalen Pecorino kaas
Bereiding
- Kook de spinazie even op en laat uitlekken in een vergiet.
- Druk overtollig vocht weg met een houten lepel.
- Meng de massa met gestoofde ui, knoflook en breng op smaak.
- Vet een ovenschaal in en zet de oven op 180° C.
- Bestrijk de tortilla's met spinazie, rol ze op en leg ze in de schaal.
- Bestrooi met pecorinokaas en bak mooi bruin.
- Stoof voor de saus de ui en de tomatenstukjes.
- Voeg ketchup toe, zout, peper, worcestersaus en gedroogde basilicum.
- Voeg eventueel water toe tot sausdikte.
- Serveer met de tortilla's en geef salade bij. Zet een schaaltje verse basilicum op tafel of pesto.