Gobi uit Kashmir
ingrediënten
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- 5 cm gemberwortel, geraspt
- 3 middelgrote tomaten
- 6 eetlepels olie
- 1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemalen kardemom zaad
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen kruidnagel
- 4 laurierbladeren
- 30 g cashewnoten, geroosterd
- 30 g rozijnen
Bereiding
- Pureer de ui, knoflook, gemberwortel en tomaten in een keukenmachine.
- Verhit de olie in een grote, zware pan en bak hierin de bloemkool roosjes rondom tot ze zacht en bruin zijn.
- Schep ze uit de pan.
- Bak de tomatenpuree, kurkuma en cayennepeper 3 minuten.
- Voeg de kaneel, kruidnagel, kardemom, laurier, suiker en het zout toe.
- Voeg de bloemkool roosjes weer toe en schep ze door de saus.
- Laat alles door en door warm worden.
- Strooi er vlak voor het serveren de geroosterde cashewnoten en de rozijnen over.
uit 'World Food Café' door C. & C. Caldicott)