Skip to main navigation
Main navigation
biobox
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij
Menu
Niet leveren in winkel
Uit
Gratin met knolselder, aardappel en noten
ingrediënten
400 g aardappelen
400 g knolselder
200 g gehakte noten
50 cl volle melk
20 cl zure room
70g gemalen gruyère
1 teentje look
50 g boter
een mespuntje gemalen muskaatnoot
peper en zout
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 2 mm dik, was de schijfjes en dep ze droog.
Schil de knolselder en snij deze ook in dunne schijfjes.
Pel het teentje look en snij het fijn.
Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
Verwarm de melk met de room en breng op smaak met peper,zout en muskaatnoot.
Beboter een ovenschotel en verdeel de looksnippers over de bodem.
Leg afwisselend laagjes aardappelschijfjes, noten, knolselder en kaas in de schotel.
Kruid die telkens met peper en zout en overgiet het geheel met de warme melk.
Eindig met nog een laagje gemalen kaas en leg er wat boterklompjes op.
Plaats de schotel 1 uur in de oven.
door
EVAvzw
knolselder
aardappel
knoflook
↑
biobox
Hoe werkt het?
Bioboxen
Afhaalpunten
Abonneren
Webshop
FAQ
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij