Griekse gehaktballetjes met komkommer-yoghurtdip
ingrediënten
- olijfolie
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje look, geperst
- 1 ei
- 400 g gehakt
- 2 el paneermeel
- 1 el oregano
- zeste van 1 biologische citroen
- 200 g feta, verkruimeld
- zwarte peper van de molen
Voor de yoghurtdip
- 1/2 komkommer, geschild en zaadlijsten verwijderd
- zout
- 200 g Griekse yoghurt
- 1/2 bosje dille, fijngehakt
Bereiding
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op laag vuur.
- Fruit er de sjalot en look in aan tot glazig.
- Zet het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Rasp de komkommer grof.
- Doe in een zeef, strooi er wat zout over en laat uitlekken.
- Klop het ei los.
- Meng er gehakt, paneermeel, oregano, citroen zeste en het afgekoelde ui-lookmengsel onder.
- Roer er voorzichtig de verkruimelde feta door.
- Kruid royaal bij met zwarte peper van de molen.
- Rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
- Wrijf de pan schoon met keukenrol.
- Verhit er een scheutje olijfolie in op middelhoog vuur.
- Bak er de balletjes aan alle kanten goudbruin in aan tot ze gaar zijn.
- Meng voor de yoghurt dip de Griekse yoghurt met de uitgelekte komkommer en dille.
- Proef en kruid bij met peper en zout.
- Serveer de Griekse gehaktballetjes met yoghurt dip.
door Een lepeltje lekkers