Groene shakshuka met spinazie
ingrediënten
- 3 st lente ui
- 400 gr spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml kookroom ((of haverroom))
- 3 eieren
- 50 gr feta
- Handje peterselie
- 1 tl komijn
- 0,5 tl chilipeper
- Zout
- Olijfolie
Bereiding
- Snijd de lente ui in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een koekenpan in wat olijfolie.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en ga door totdat het geslonken is. Breng de spinazie op smaak met komijn, chilipeper en zout.
- Voeg de (haver)room toe en roer om. Maak nu 3 kuiltjes in de spinazie. Breek in ieder kuiltje een eitje. Zet de deksel op de pan en laat de eitjes in ongeveer 5 minuten stollen. Het is het lekkerste als het eiwit net gestold is en de dooier nog lopend is.
- Garneer de groene shakshuka met feta en wat gehakte peterselie. Serveer met pitabrood.