Groenselderij met maïs en roomsaus
ingrediënten
- ½ bos groenselderij
- 350 g verse maïskorrels (of 1 blik)
- ½ tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
- boter
- klontje boter
- 1 el bloem
- 1 dl. melk
- 1/3 dl. slagroom of soja cuisine
- peper en zout
Bereiding
- Blad en onderkant van de selderij afsnijden.
- Stelen in stukjes snijden van 5 cm. en zachtjes stoven in boter.
- Maïskorrels toevoegen.
- Op smaak brengen met de kruiden en peper en zout.
- Laat nog ongeveer 5 minuten stoven tot de selderij beetgaar is. Intussen de roomsaus maken.
- Boter smelten, bloem erdoor roeren en al roerend een paar minuten laten garen.
- Beetje bij beetje de melk erbij gieten en tot een glad mengsel roeren.
- Ten slotte de room erbij gieten en de saus op smaak brengen met peper en zout.
- Groente garneren met wat fijn geknipt selderijblad en serveren met de roomsaus.
- Heerlijk met gemengde rijst.
door Odin