Hartige andijvietaart met paprika en tuinkers
ingrediënten
- 1,5 ui
- 1 rode/groene paprika
- 1 krop andijvie
- 1 el boter
- 3 eieren
- 1 dl room
- peper
- ½ bakje tuinkers
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 2 el bieslook
- 1 bladerdeeg
Bereiding
- Verwarm de oven op 225 °C.
- Snipper de ui.
- Snijd paprika in stukjes en andijvie in dunne reepjes, goed wassen en laten uitlekken.
- Verhit de boter in een pan. Fruit de gesnipperde ui circa 3 minuten. Bak paprika en andijvie circa 2 minuten mee. Laten afkoelen.
- Eieren los kloppen met room en peper. Helft van tuinkers erboven fijn knippen.
- Andijvie, kaas en bieslook door mengsel roeren.
- Springvorm (24cm) invetten. Bekleden met bladerdeeg. Groentemengsel in taart schenken.
- In midden van oven circa 25 minuten goudbruin en gaarbakken.
- Garneer met de rest van de tuinkers.