Kabeljauw met pesto van kervel
ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje verse kervel
- 1 el pijnboompitten
- 5 el Parmezaanse kaas
- 0,5 dl olijfolie
- zout & peper
- 1 koolrabi of 1 wortel
- 1 ui
- 4 moten kabeljauw
- 1 el boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Pel en snipper de knoflook.
- Pureer de kervel met de knoflook, de pijnboompitten en de kaas in de keukenmachine glad.
- Meng er zoveel olie door dat een smeuïge saus ontstaat.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schil de koolrabi of wortel en snij ze in lucifer dunne reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Dep de vis droog en wrijf de moten in met zout en peper.
- Verdeel de koolrabi of wortel en de ui over 4 stukken bakpapier van 30X30cm.
- Leg de vis erop.
- Bestrijk de moten met de kervel pesto.
- Vouw het bakpapier dicht tot pakketjes.
- Laat de vis in de oven in 20 tot 25 minuten gaar worden.
door Tournedos