Kabeljauw met roergebakken spinazie
ingrediënten
- 300 g kabeljauwfilet
- kabeljauwkruiden
- 400 g verse spinazie
- 1 teentje knoflook
- 30 g boter of olie
- zout, vers gemalen peper
- 2 partjes citroen
Bereiding
- Spoel de visfilets af, dep ze droog en snijd ze de filets in 2 gelijke stukken.
- Bestrooi de vis met de kabeljauwkruiden.
- Maak de spinazie schoon, verwijder dikke stelen.
- Pel en snipper de knoflook (bak met de knoflook eventueel een handje spekreepjes mee of plakjes champignon).
- Verhit 10 gram boter in een ruime pan of wok en bak hierin de knoflook ongeveer 1 minuut.
- Voeg de spinazie toe en roerbak de spinazie in ca. 3 minuten gaar.
- Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 2-3 minuten per kant gaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de filet.
- Giet overtollig spinazievocht af en breng de groente met zout en peper op smaak.
- Verdeel de spinazie over twee borden en schep de vis erop.
- Garneer met een partje citroen.
- Lekker met aardappelpuree of krieltjes