Kalfsmedaillons met spinazie
ingrediënten
- 4 kalfs medaillons
- 2 plakken rauwe ham
- 500 g spinazie
- 100 g kaas in plakjes (fontina of gruyere)
- 0,5 dl room
- 1 dl droge witte wijn
- 20 g boter
- 1 el olie
- salie
- peper & zout
Bereiding
- Laat de spinazie slinken in het aanhangend water en daarna goed uitlekken in een vergiet.
- Schep de groente in een ovenschaal.
- Braad de medaillons 1' aan elke kant in de olie en boter.
- Kruid ze met peper en zout en leg ze op de spinazie.
- Snij de plakken ham doormidden.
- Leg op elke medaillon een stukje ham, een plakje kaas en een blaadje salie.
- Vermeng de wijn en de room.
- Kruid met peper en giet de saus bij het vlees.
- Zet de schaal 15 tot 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 175°C.
door Tournedos