500 g appels, geschild, klokhuis verwijderd, in partjes
1 duimgroot stuk gember, geschild en in stukjes
1 rode Spaanse peper, fijngehakt
Voor erbij:
volle yoghurt
8 kipsatés, gebakken
verse korianderblaadjes
zwart sesamzaad
Bereiding
Verhit de helft van de boter in een grote soeppan en fruit hierin de ui samen met de kerrie. Roer de knolselderij, wortel, pastinaak, aardappelen en koriandersteeltjes erdoorheen. Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten koken op hoog vuur.
Verhit ondertussen in een andere pan de andere helft van de boter en stoof hierin de appelpartjes tot ze licht karamelliseren.
Haal de soeppan van het vuur en voeg de appel, gember en Spaanse peper toe.
Pureer de soep tot een glad geheel en zeef hem voor een fluweelzacht effect.
Serveer met yoghurt, kipsaté, verse koriander en sesamzaad.