Kikkererwten curry met tomaat en wortel
ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 2 wortelen, in (schuine) plakjes gesneden
- 2 vastkokende aardappelen, in blokjes gesneden
- 1 tomaat, ontveld en in blokjes gesneden
- 1 ui, in partjes gesneden
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 tl garam masala
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1 bouillonblokje
- 100 ml kokosmelk
- scheutje halfvolle melk
- 2 el gehakte peterselie
Bereiding
- Kook de aardappelblokjes ca. 5 minuten.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg knoflook en wortelschijfjes toe en fruit zo'n 5 minuten op matig vuur. Strooi de garam masala, paprikapoeder, gemberpoeder en kurkuma erover. Schep goed door en bak 1 minuutje mee.
- Voeg de kikkererwten, aardappelblokjes, kokosmelk, tomaat, melk en bouillonblokje toe. Roer goed door elkaar en laat de curry 10 - 15 minuten heel zachtjes pruttelen.
- Proef of de curry goed op smaak is. Schep in een schaal en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
- Geef er bijvoorbeeld Turks brood bij.
door Hannah Dequeker