Kip gevuld met citroen
ingrediënten
- 1 kip van ± 1 kg
- 1 citroen
- 2 grote venkelknol
- 2 el boter
- zout & versgemalen zwarte peper
- 1 el maïzena
Bereiding
- Prik de citroen hier en daar met een vork in.
- Snijd de venkelknol in grove repen.
- Bestrooi de binnenkant van de kip met zout en peper en vul hem met de citroen en wat van de repen venkelknol.
- Vouw het kippenvel van het vulgat over elkaar en steek het met een cocktailprikker vast.
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal met de helft van de boter in.
- Leg de repen venkel in een ovenschaal, plaats er de gevulde kip bovenop en leg er stukjes van de boter op.
- Dek de schaal met aluminiumfolie af, en laat de kip in ongeveer 45 minuten gaar worden.
- Verwijder de folie, zet de schaal terug in de oven en laat de kip in 20 minuten bruin worden onder de grill.
- Haal de kip uit de schaal, zeef het kookvocht en bind het met een papje van de maïzena en wat water.