Kipspiesjes met frisse noedelsalade
ingrediënten
- 4 kipfilets van elk zo’n 150g
- 4 tl groene currypasta
- 60 ml kokosroom
- partjes limoen, om te garneren
Voor de salade
- 250 g rijstnoedels
- 2 rode paprika’s, in fijne reepjes
- 6 lente-uitjes, in schuine stukjes
- arachide-olie
- 1 teentje look, geperst
- 300 g sugar snaps, peultjes of snijbonen, in kleine stukjes
- 2 el sojasaus
- blaadjes van een tweetal takjes munt, fijngehakt
- bos koriander, fijngehakt
- geroosterde ongezouten pinda’s, gehakt
Voor de dressing
- sap van 1 limoen
- 2 kl sesamolie
- 1 kl suiker
Bereiding
- Verwarm de ovengrill voor of steek de BBQ aan.
- Snijd de kipfilets in lange repen. Rijg aan 8 satéstokjes.
- Meng de kokosroom met de currypasta en bestrijk er de kipspiesjes mee.
- Bak de kipspiesjes 7 minuten onder de grill of op de BBQ tot het vlees gaar is.
- Voor de salade kook je de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng er paprika en lente-ui door.
- Verhit een scheutje olie in een pan. Roerbak de peultjes of bonen met de look in enkele minuten gaar. Blus met de sojasaus en laat volledig verdampen. Meng samen met de kruiden door de noedelsalade.
- Meng limoensap met sesamolie en suiker. Giet over de noedelsalade.
- Verdeel er de gehakte pinda’s over.
- Serveer de kipspiesjes met de frisse noedelsalade en partjes limoen.
door Een lepeltje lekkers